Незабутня поїздка до українського Лондона

Незабутня поїздка до українського Лондона

Ви не були у Львові? Тоді вам потрібно обов’язково туди потрапити! Це незвичне місто зачаровує з першого погляду. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю. Кожен його елемент приховує цікаві історії та інтригуючі загадкові легенди. Львів - це культурна столиця України, це історія, що втілена у силуетах його архітектурних композицій. Це місто, яке "охороняють" кам'яні благородні леви та яке змусить Вас повірити в мрію. Загадковості Львова не має меж!

/Files/images/uroki/DSC_8155.JPG/Files/images/uroki/DSC_7848.JPG

Так учні 7 та 9 класу Очаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 разом із класними керівниками Катаєвою І.А. та Солов’ян Л.А. поїхали на весняні канікули до міста Лева, де поринули у світ цікавих подій. Екскурсії, пам’ятки культури, привітні люди, щирі усмішки і, взагалі, теплий прийом міста полонили серця школярів. Вони із задоволенням брали участь у квесті «Знайди лева», де мали зібрати пазли, частини якого шукали біля визначних пам’яток культури, які розташовані поряд із площею Ринок. Отримавши перемогу та маленькі сувеніри, діти вирушили прогулюватися містом. Майстерня шоколаду та кави заполонила своїми смаколиками та ароматом. Напевно, жоден із туристів не зупиниться перед цією спокусою – придбати та скуштувати справжньої кави із шматочком львівського шоколаду.

Екскурсійний тур визначними місцями Львова не залишив байдужим жодного учня. Вони стрімко піднімалися на найвищу точку міста – Високий замок. Романтичний парк, овіяний таємничими легендами та нестримною атмосферою свободи, з висоти понад 400 метрів розкриває всю красу та велич культурної столиці Європи. Перебуваючи там, учні із задоволенням дивились на мальовничу панораму, яка чарує; а свіже повітря наповнює груди і, здається, що ось-ось злетиш у блакитні простори. Наступною зупинкою був собор Святого Юра. Це щось більше ніж просто храм. Це ціла епоха в житті Львова. Незабутня архітектура, розповідь екскурсовода закарбувались у нашій пам’яті. Також відвідали державний історико-культурний музей-заповідник “Личаківський цвинтар”. Личаківський некрополь – одна з туристичних принад Львова і найвидатніший його цвинтар. Саме тут учні побачили найвідоміші і найвідвідуваніші могили діячів: Івана Франка, Соломії Крушельницької, Маркіяна Шашкевича, Ігора Білозіра, Володимира Івасюка.

/Files/images/uroki/DSC_7914.JPG/Files/images/uroki/DSC_7731.JPG

Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» - це музей просто неба, де можна ознайомитись з побутом українців. Школярі всього лиш за кілька годин легким ходом «обійшли» майже всю Західну Україну, побували й на рівнині, й полонині і навіть на гірських рельєфах, ознайомилися з особливостями етнографічних регіонів: Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, Буковини, Покуття, Поділля, Закарпаття, Львівщини.

Екскурсія підземеллями стародавнього Львова – це подорож в окреме загадкове, часами містичне, інколи романтичне життя міста. Програма екскурсії підземеллями: монастир домініканців – аптека-музей – костел єзуїтів - храм святих апостолів Петра і Павла – зацікавила учнів. Вони один за одним, крокуючи вузькими тунелями, долали чималенькі відстані та пізнавали нове.

І це далеко не весь перелік відвіданих історичних місць у Львові. Їх так багато! Але найголовніше, - які враження залишили вони:

Я закохався в місто Львів,
Його довершеність казкову…
Не вистачить, напевне, слів
Щоб описати все довкола.


Солов'ян Л.А.,класний керівник 9 класу

Кiлькiсть переглядiв: 433

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.