ВИХОВАННЯ КРАСОЮ

/Files/images/uchn/IMAG8042.jpg

ВИХОВАННЯ КРАСОЮ

Вже четвертий рік поспіль перед новорічними та різдвяними святами учні, вчителі та батьківська громадськість чекають на зустріч із юними аматорами театрального гуртка «Сузір’я » Очаківської ЗОШ І-ІІІст.№1.Керівник гуртка Чокова Ольга Сергіївна вважає, що шкільний театр є джерелом і засобом виховання краси, продовження потягу до творчості, бажання творити красу. Саме він допомагає учням переноситися в різні культурно-історичні епохи,демонструвати різні події, характери.

«Наш театр допомагає сором’язливим повірити у власні сили, здібним — розвинути свій талант. Ми сподіваємося, що наші шкільні вистави спонукають глядачів до глибокого осягнення художнього твору, бажання взяти до рук книгу для читання. І якщо частіше разом з «вічними» героями ми будемо вирушати у вільний політ у просторі української або зарубіжної літератури, то з кожним новим твором ставатимемо дорослішими, добрішими, розумнішими»,- ці слова вчительки зарубіжної літератури дуже важливі для кожного учасника шкільного театру,бо робота над підготовкою вистави довготривала і складна, і передбачає певні труднощі. Адже маємо справу не з професійними акторами, а з дітьми, яким хочеться швидше побачити результат своєї праці.

16 грудня 2016 року в школі ставили «Ромео та Джульєтта»,театралізовану виставу за однойменною п’єсою видатного поета Вільяма Шекспіра, яка стала не тільки своєрідним подарунком для тих, хто насолоджується спілкуванням з прекрасним , але й заключним дійством завершення Року англійської мови в школі.

Перед початком вистави юні читці, учні 9 класу Ахрамєєв К.,Бойко К., Карелін Д.,Ткаченко В. прочитали найвідоміші сонети Шекспіра в оригіналі,в яких автор намагався розкрити всю красу світу,радість життя, сенс щастя.

З перших звуків мелодії, з перших слів шекспірівських героїв , глядачі захопилися грою учнів-акторів на аматорській сцені. Перед ними розгорнулася справжня історія кохання і смерті нащадків двох ворогуючих родин,історія з хвилюванням, сумом, відчаєм і людською трагедією.

Незабутнім було виконання головних ролей Козловським А.( Ромео) і Олейніковою В. (Джульєтта). Їх романтичне піднесення разом із трагізмом змусило і глядачів, і юних акторів замислитися над вічними проблемами людського життя . Переконливим і глибоким був Громовий М.( отець Лоренцо). Талановита гра юних акторів Почепцової Д.,Кубишкіної І.,Мешкова М.,Саглаєва О., Белоусова Д.,Мороза В. стала незабутньою сторінкою в історії шкільного театру.

Ми не знаємо, чи стануть наші юні митці акторами, письменниками чи художниками, коли закінчать школу та попрощаються з шкільним театром,але ми впевнені, що гра на аматорській сцені, дух творчості та впевненість у собі залишаться з ними назавжди.

Петрова Г.О.,

заступник директора з ВР Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1

Кiлькiсть переглядiв: 406

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.